Logo Honorée Vissers

Honorée Vissers

Het is mijn missie om een veilige haven te zijn van waaruit je kunt verwerken, verbinden en bouwen

In 1993 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, met als hoofdrichting ontwikkelingspsychologie. Ik heb mij vooral verdiept in de sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren en  heb in het kader van mijn afstudeerscriptie meegewerkt aan een groot landelijk onderzoek naar pestgedrag op basisscholen. Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest bij verschillende instellingen voor geestelijke gezondheidszorg

 

Tijdens mijn loopbaan als psychotherapeut merkte ik vaak dat cliënten de signalen van hun lichaam maar moeilijk kennen en herkennen, en ze vaak negeren. Vanuit de behoefte om meer te weten over de samenhang tussen lichaam en geest ben ik de training “het lichaam en de psycholoog” gaan volgen. Dit pakte mij zo dat ik vervolgens de opleiding de psychologie van het lichaam ben gaan volgen bij Annet van Laar. Ik was enorm enthousiast over deze benadering en kon direct deze kennis toepassen.

Honorée Vissers honden

Deze aandacht voor het lichaam en lichaamswerk is steeds meer onderdeel geworden van mijn therapieën en merk ik dat er vanuit onderzoek binnen de psychologie ook steeds meer verbanden worden gevonden tussen lichaam en geest. Zo is er meer bekend over hormonen en psyche, bijvoorbeeld hun rol in hoe we relaties aan gaan, en komen we terug op de aanname die er vroeger was dat hele vroege trauma’s niet behandelbaar zouden zijn, omdat deze in onze hersenstam liggen opgeslagen, en preverbaal zijn, waardoor we er geen woorden aan kunnen geven. Inmiddels weten we dat er door correctieve emotionele ervaringen een heleboel te behandelen en herstellen is.

Wanneer je echt ín je lichaam kunt leven maak je keuzes die beter bij je passen en leef je het leven dat bij je hoort. Dit betekent ook dat je makkelijker grenzen kan stellen en voor jezelf kan zorgen, zodat je beter in balans blijft. Hiermee voorkom je dat je uitgeblust of oververmoeid raakt en niet meer het gevoel hebt dat je vast komt te zitten. Het geeft je levensruimte, vrijheid en energie.

Ik ben zelf gek op dieren en al vanaf dat ik een jong meisje was rijd ik graag paard en heb ik gemerkt hoe fijn het is om in contact met ze te zijn. Toen ik in mijn vak in aanraking kwam met paardentherapie, wekte dat mijn interesse en maakte het dat ik zelf de opleiding tot systemisch paarden coach ben gaan volgen. Voor mezelf maar vooral ook om in te kunnen zetten in mijn psychotherapeutische behandelingen en in groeps- en individuele trainingen. 

lees hier meer over mijn diensten.

Honorée Vissers Paard