Logo Honorée Vissers
IMG-20230407-WA0003

Krijn

Dit is Krijn, mijn paard, en ik stel hem graag aan jullie voor.

Ik was al een tijd op zoek naar een paard, ook om mee samen te kunnen werken, toen ik erop gewezen werd dat Krijn te koop was.

Ik ging kijken en voelde meteen een “Ja”. Maar ik vond het ook spannend; zou ik het wel kunnen, samenwerken met zo’n stoer, krachtig en jong paard? Hij is tenslotte nog maar vier. Dat vraagt veel.

Maar ik voelde ook zijn zachtaardigheid, zijn humor en een enorme klik. Dus, nu is hij hier, bij mij, en zijn we samen aan het trainen, met hulp van Iris die mij stap voor stap begeleidt in alles wat ik met hem tegen kom. En dat is veel. En ontzettend waardevol.

Iris is een kei in het “lezen van paardentaal” en ze heeft heel veel geduld met Krijn en mij, deelt de trainingen op in kleine stapjes waardoor het heel veilig wordt om te leren en er aandacht is voor alles wat er in het proces gebeurt.

Ik leer mijn eigen beweging te volgen, trouw te zijn aan mezelf en wat ik voel en duidelijk te zijn, ook als Krijn het spannend vindt en bij me wegloopt. Ik merk dat hij me steeds vaker opzoekt, dat hij mij vertrouwt en ik hem, dat we steeds meer samen de wereld ontdekken. Maar ook dat hij steeds vaker geintjes met me uithaalt en baldadig wordt. Dat voelt heel warm en ik heb er zoveel lol in.

Afgelopen week heb ik voor het eerst op zijn rug gezeten en rondgestapt. Zo zetten we steeds een stapje erbij en hoop ik dat hij over een tijd ook kan gaan helpen bij de trainingen die ik geef en bij de therapieën.

#paardentherapie

www.revalidatiestaldekuper.nl