Logo Honorée Vissers
Honoree

Balans en vitaliteit

In verbinding

Op weg naar een gezonde balans en vitaliteit

Vanuit onderzoek binnen de psychologie en geneeskunde worden steeds meer verbanden gevonden tussen lichaam en geest. Zo is er steeds meer bekend over hormonen en psyche, bijvoorbeeld over hun rol in hoe we relaties aan gaan. Ook komen we terug op de aanname die er vroeger was dat hele vroege trauma’s niet behandelbaar zouden zijn, omdat dezen in onze hersenstam liggen opgeslagen en preverbaal zijn, waardoor we er geen woorden aan kunnen geven. Inmiddels weten we dat er door correctieve emotionele ervaringen een heleboel te behandelen en te herstellen is.

Voor mij zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom heb ik mij verdiept in het lichaamsgericht werken en dit geïntegreerd in mijn werk als psychotherapeut.

Het begon allemaal bij mijn eerste ontmoeting met Annet van Laar mijn opleider in het lichaamswerk. Zij liet mij zelf ervaren, alleen maar ook met anderen, wat je lijf je allemaal te vertellen heeft en hoe je hier naar kunt luisteren. En hoe je door beweging, ook heel klein en subtiel, verandering in gang kunt zetten.

Voor mij was dit een weldaad en het heeft me heel veel gebracht, zowel persoonlijk als in mijn werk.

Dit gun ik iedereen.

Daarom heb ik een training ontwikkeld waarbij de verbinding tussen hoofd, hart en buik centraal staat. Deze training is bedoeld voor mensen die meer willen ontdekken over de wisselwerking tussen lichaam en geest en die zich bewust willen worden van hun eigen lichaamstaal.

Ontspanning en mindfulness vormen een onderdeel van het programma.

Het valt me op hoe verbaasd deelnemers zijn over wat ze ontdekken over zichzelf en wat er tijdens de training ontstaat, ook tussen de deelnemers. Wat ze elkaar ook te bieden hebben, wat verbinding teweeg brengt. Ontroerend vind ik dat. Bijzonder dat ik daar bij mag zijn.

En er ook weer van leer…